Mąka z płaskurki bio typ 1850 0,5kg

10,00 zł
Brutto
Ilość

MĄKA Z PŁASKURKI BIO TYP 1850 0,5KG

100% NATURALNA BEZ DODATKÓW

WYSOKIEJ JAKOŚCI!

Płaskurka jest odmianą pszenicy, do której jako pierwsi przekonali się mieszkańcy starożytnej Mezopotamii. Badania polskich historyków dowodzą, że to właśnie uprawa płaskurki zapoczątkowała rozwój rolnictwa na terenie dzisiejszej Polski.

Potrawy sporządzone na bazie mąki z ziaren płaskurki są niskokaloryczne (ok. 335 kcal w 100 g produktu) oraz ze względu na dużą ilość zawartego w niej błonnika stają się syte, przyspieszają perystaltykę jelit oraz wpływają pozytywnie na tempo przemiany materii.

W każdym przepisie można zastąpić mąkę pszenną mąką z PŁASKURKI, która jest nie tylko zdrowsza, ale dodaje też potrawie delikatnego, wyjątkowego smaku.

ZASTOSOWANIE:

Mąka z PŁASKURKI znakomicie nadaje się do wypieku pieczywa jak również może stanowić zdrowszą alternatywę do wypieku deserów takich jak ciasta, naleśniki i gofry. Należy pamiętać aby ciasto po wyrobieniu odstawić na około 20 minut.

Wartości odżywcze w 100 g:

Wartość energetyczna: 1444kJ/ 342 kcal

Tłuszcz;                       2,50 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,20 g

Węglowodany;              61,00 g

w tym cukry;                1,7 9

Błonnik;                        9,6 g

Białko;                          14 g

Sól.                               <0,01 g

SKŁADNIKI: 100% MĄKA Z PŁASKURKI

Kraj pochodzenia: Polska

MASA NETTO: 500g

92 Przedmioty