Olej Słonecznikowy tłoczony...
Nasz olej słonecznikowy powstaje z wyselekcjonowanych odmian...
MĄKA LNIANA (LEN ODTŁUSZCZONY)
Mąkę bezglutenową z siemienia lnianego brązowego otrzymujemy z częściowo odtłuszczonych nasion siemienia lnianego.
MĄKA LNIANA (LEN ODTŁUSZCZONY)
Mąkę bezglutenową z siemienia lnianego brązowego otrzymujemy z częściowo odtłuszczonych nasion siemienia lnianego.
ZASTOSOWANIE:
Mąka lniana znakomicie zastępuje jajko w wypiekach dla wegan i osób uczulonych na jaja. Dzięki zawartości śluzów doskonale scalaja ciasto.
Mąkę możemy użyć do przygotowania naleśników, chleba, placków lub jako panierka.
Nie wymaga obróbki termicznej, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do koktajli i musli.
Po otwarciu produkt należy spożyć w ciągu 6 miesięcy. Mąkę lnianą należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1344kJ/323kcal
Tłuszcz, w tym: 8,8g
kwasy tłuszczowe nasycone; 0,9g
Węglowodany, w tym: 3,9g
cukry; 3,8g
Błonnik; 34g
Białko; 40g
Sól. 0g
INFORMACJA O ALERGENACH:
Składniki : 100% mąka lniana ( len odtłuszczony ) ,
Producent : SKOLEJ SC Robert Skrzypek, Paweł Skrzypek
Adres: 88-170 Pakość, Kościelec 95a .