Mąka ryżowa 500g
MĄKA RYŻOWA 500G
Mąka ryżowa jest produktem bezglutenowym i może stanowić zamiennik mąki pszennej u osób cierpiących na celiakię.
Posiada neutralny smak, jest delikatna i lekkostrawna.
Powstaje w procesie mielenia ziaren ryżu, który jest bogaty w cenne składniki odżywcze, takie jak: magnez, cynk, potas, żelazo.
100% NATURALNA BEZ DODATKÓW
WYSOKIEJ JAKOŚCI!
MĄKA RYŻOWA 500G
Mąka ryżowa jest produktem bezglutenowym i może stanowić zamiennik mąki pszennej u osób cierpiących na celiakię.
Posiada neutralny smak, jest delikatna i lekkostrawna.
Powstaje w procesie mielenia ziaren ryżu, który jest bogaty w cenne składniki odżywcze, takie jak: magnez, cynk, potas, żelazo.
ZASTOSOWANIE:
- do słodkich wypieków, ciast, naleśników
- do kotletów wegetariańskich
- jako panierka do ryb i mięs
- do zagęszczania kisieli, zup i sosów
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1498kJ/354kcal
Tłuszcz, w tym: 3,2g
-
kwasy tłuszczowe nasycone; 0,8g
Węglowodany, w tym: 72g
-
cukry; 0,7g
Błonnik; 3,1g
Białko; 7,7g
Sól. 0,03g