Mąka ryżowa 500g

Mąka ryżowa 500g

6,00 zł
Brutto
  • 100% naturalna i bezglutenowa
  • Neutralny smak, delikatna i lekkostrawna
  • Odpowiednia dla osób z celiakią
  • Źródło magnezu, cynku, potasu i żelaza
  • Doskonała alternatywa dla mąki pszennej
Ilość

Mąka ryżowa 500g – naturalna i bezglutenowa alternatywa

Mąka ryżowa to produkt powstający w procesie mielenia pełnowartościowych ziaren ryżu. Jest naturalnie bezglutenowa, dzięki czemu idealnie sprawdza się w diecie osób z nietolerancją glutenu lub chorujących na celiakię.

Dzięki swojemu neutralnemu smakowi i lekkiej strukturze znajduje szerokie zastosowanie zarówno w kuchni tradycyjnej, jak i dietetycznej. To także dobre źródło takich minerałów jak żelazo, potas, cynk i magnez.

Zalety mąki ryżowej:

  • 100% naturalna – bez dodatków i konserwantów
  • Produkt wysokiej jakości
  • Bezglutenowa i lekkostrawna
  • Idealna do słodkich i wytrawnych dań

Zastosowanie mąki ryżowej:

  • Do wypieku ciast, naleśników i babeczek
  • Do kotletów warzywnych i wegetariańskich
  • Jako panierka do mięs i ryb
  • Do zagęszczania sosów, zup, kisieli

Wartości odżywcze – mąka ryżowa (100 g):

SkładnikWartość
Wartość energetyczna 1498 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 3,2 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g
Węglowodany 72 g
– w tym cukry 0,7 g
Błonnik 3,1 g
Białko 7,7 g
Sól 0,03 g

Skład:

100% mąka ryżowa

Informacja dla alergików:

Produkt może zawierać orzechy włoskie i sezam – konfekcjonowany w zakładzie, w którym pakowane są również surowce zawierające te alergeny.

Jak przechowywać mąkę ryżową?

Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed wilgocią i bezpośrednim działaniem światła.

Podmiot odpowiedzialny:

SKOLEJ SC Robert Skrzypek, Paweł Skrzypek
88-170 Pakość, Kościelec 95a

355 Przedmioty

3 innych produktów w tej samej kategorii: