Mąka z Orzecha Włoskiego 250g
MĄKA Z ORZECHA WŁOSKIEGO SKOLEJ
Mąkę bezglutenową z orzecha włoskiego otrzymujemy z częściowo odtłuszczonych orzechów włoskich.
MĄKA Z ORZECHA WŁOSKIEGO 250G
Mąkę bezglutenową z orzecha włoskiego otrzymujemy z częściowo odtłuszczonych orzechów włoskich.
Jest aromatyczna, posiada wyrazisty smak orzecha włoskiego i dość ciemny kolor.
Ponadto mąka z orzechów włoskich zachowuje smak, aromat oraz wartości odżywcze orzechów.
ZASTOSOWANIE:
Polecana do aromatyzowania ciast i placuszków. Idealna do pieczenia i wyrobu pralinek i deserów na zimno.
Nie wymaga obróbki termicznej, dzięki czemu stanowi doskonały dodatek do koktajli i musli.
Po otwarciu produkt należy spożyć w ciągu 6 miesięcy. Mąkę z orzechów włoskich należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w ciemnym i chłodnym miejscu.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1801kJ/420kcal
Tłuszcz, w tym: 16g
-
kwasy tłuszczowe nasycone; 1g
Węglowodany, w tym: 27g
-
cukry; 2g
Błonnik; 0g
Białko; 48g
Sól. 0,04g