Mąka konopna 250g
- Bezglutenowa alternatywa dla mąki pszennej
- Wysoka zawartość błonnika (aż 41%) i białka
- Naturalny smak z nutą orzechową
- Idealna do wypieków, koktajli, musli
- Otrzymywana z odtłuszczonych nasion konopi siewnej
Mąka konopna 500g – naturalna bezglutenowa alternatywa
Mąka konopna to produkt w 100% naturalny, otrzymywany z częściowo odtłuszczonych nasion konopi siewnej. Cechuje ją charakterystyczny, lekko orzechowy smak i zielonkawy kolor. Doskonale sprawdza się jako zamiennik tradycyjnej mąki – zwłaszcza w diecie bezglutenowej i wysokobiałkowej.
Co wyróżnia mąkę konopną?
- Nie zawiera glutenu – odpowiednia dla osób z nietolerancją
- Aż 35% białka – idealna dla sportowców i wegan
- Bogactwo błonnika pokarmowego – wspiera pracę układu trawiennego
- Delikatny, orzechowy smak
- Naturalne źródło witamin i minerałów
Zastosowanie mąki konopnej
Mąkę konopną można wykorzystywać zarówno na zimno, jak i na ciepło. Świetnie sprawdza się jako:
- dodatek do wypieków: chleba, bułek, ciast, tart
- składnik naleśników, placuszków i kotletów warzywnych
- baza do koktajli, smoothie i musli
- naturalny zagęstnik do sosów i zup
Nie wymaga obróbki termicznej – można spożywać bez gotowania.
Jak przechowywać mąkę konopną?
Produkt należy przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu spożyć w ciągu 6 miesięcy.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
| Składnik | Wartość |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1296 kJ / 312 kcal |
| Tłuszcz | 8,6 g |
| – w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g |
| Węglowodany | 3,2 g |
| – w tym cukry | 3,2 g |
| Błonnik | 41 g |
| Białko | 35 g |
| Sól | 0 g |
Skład:
100% mąka z konopi włóknistej (konopie odtłuszczone)
Informacja o alergenach:
Produkt może zawierać orzechy włoskie i sezam – pakowany w zakładzie, w którym konfekcjonowane są surowce zawierające powyższe alergeny.
Producent:
SKOLEJ sc Robert Skrzypek, Paweł Skrzypek
88-170 Pakość, Kościelec 95a