Bezglutenowa mąka gryczana 500g
BEZGLUTENOWA MĄKA GRYCZANA
MĄKĘ GRYCZANĄ wytwarza się poprzez zmielenie ziaren gryki.Ma szarobrązowy kolor i smak z wyczuwalną nutą goryczy. Za jedną z jej zalet uznaje się niski indeks glikemiczny.
Należy pamiętać o tym, aby mieszać mąkę gryczaną z mąką pszenną ( lub orkiszową), ponieważ produkty na bazie samej mąki gryczanej są bardzo kruche i łatwo się rozpadają.
Mąka gryczana polecana jest wegetarianom i weganom, ponieważ dostarcza organizmowi niezbędnych aminokwasów obecnych w białkach roślinnych.
BEZGLUTENOWA MĄKA GRYCZANA
MĄKĘ GRYCZANĄ wytwarza się poprzez zmielenie ziaren gryki.Ma szarobrązowy kolor i smak z wyczuwalną nutą goryczy. Za jedną z jej zalet uznaje się niski indeks glikemiczny.
Należy pamiętać, aby mieszać mąkę gryczaną z mąką pszenną ( lub orkiszową), ponieważ produkty na bazie samej mąki gryczanej są bardzo kruche i łatwo się rozpadają.
Mąka gryczana polecana jest wegetarianom i weganom, ponieważ dostarcza organizmowi niezbędnych aminokwasów obecnych w białkach roślinnych.
100% NATURALNA BEZ DODATKÓW
WYSOKIEJ JAKOŚCI!
ZASTOSOWANIE:
- do wypieków chleba, wyrobu makaronów,
- do pieczenia ciast, ciastek, naleśników,
SKŁADNIKI: 100% BEZGLUTENOWA MĄKA GRYCZANA
KRAJ POCHODZENIA: POLSKA
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1539 kJ/367kcal
Tłuszcz, w tym: 2,7 g
-
kwasy tłuszczowe nasycone; 0,6 g
Węglowodany, w tym: 68,6 g
-
cukry; 0 g
Błonnik; 5,9 g
Białko; 14 g
Sól. <0,01 g