Przepis na dwie porcje

duża cukinia
mały bakłażan
czerwona papryka
125 g dyni piżmowej
2 łyżki oliwy
100 g kaszy jęczmiennej pęczak/perłowa od Olejarni Skolej
dwa jajka na twardo
świeża zielona pietruszka
szczypiorek
szczypta kolendry
szczypta rozmarynu
sok z ¼ cytryny
sól, pieprz
łyżka oleju lnianego od Olejarni Skolej

Przepis na kaszotto

Wykonanie:


Bakłażana, cukinię,  paprykę i dynie kroję na kawałki, układam na blasze, skrapiam oliwą, posypuję rozmarynem i piekę przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni, do czasu aż będą miękkie. W czasie pieczenia odwracam je przynajmniej raz. W międzyczasie gotuję kaszę, osobno gotuję jajka na twardo i kroję drobno szczypiorek i pietruszkę. Upieczone warzywa mieszam z kaszą, doprawiam i dodaję jajko, szczypiorek i pietruszkę. Doprawiam przyprawami oraz sokiem z cytryny. Po ostygnięciu polewam odrobiną oleju lnianego.


Smacznego!

Powiązane produkty