
Tłoczenie oleju na zimno
Warto pamiętać, że na skład tłoczonego oleju niekorzystnie wpływają czynniki takie jak: podgrzewanie ziaren do wysokich temperatur oraz rafinacja tłuszczu

Olej z ostropestu na wątrobę
Całkowicie naturalny olej z ostropestu, który powstaje na Kujawach w rodzinnej olejarni Skolej posiada lekko gorzki, orzechowy smak oraz żółto-brązową barwę. Do jego wytłoczenia wybieramy tylko najlepszej jakości wyselekcjonowanych nasion ostropestu pochodzących od sprawdzonych lokalnych dostawców.

Rodzinna olejarnia Skolej S.C.
Jesteśmy małym rodzinnym przedsiębiorstwem znajdującym się w miejscowości Kościelec, w połowie drogi między Inowrocławiem, a Pakością.Głównym założeniem w produkcji naszych olejów tłoczonych na zimno od początku działalności jest to, aby były one zawsze najwyższej jakości, świeże, w pełni naturalne, nierafinowane, niefiltrowane, pozbawione GMO, konserwantów, sztucznych barwników.