FITNUT naturalna pasta migdałowa 300g
FITNUT NATURALNA PASTA MIGDAŁOWA 300G
Bez dodatku soli, cukru i konserwantów
Połączenie pasty migdałowej, syropu daktylowego i czekolady bez dodatku cukru (słodzonej erytrytolem).
- 100% naturalnych składników
- źródło błonnika, białka i zdrowych tłuszczów
- idealna do pieczywa, owsianek, naleśników i deserów
FITNUT to naturalna pasta migdałowa z dodatkiem syropu daktylowego i czekolady bez dodatku cukru (słodzona erytrytolem). Idealna dla osób, które szukają zdrowej i smacznej alternatywy dla klasycznych kremów orzechowych. Świetnie sprawdza się jako dodatek do pieczywa, deserów, owsianek oraz jako samodzielna przekąska.
- Bez dodatku soli, cukru, konserwantów i utwardzonych tłuszczów
- 100% naturalnych składników
- Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan
Składniki:
migdały prażone (70%), syrop daktylowy, czekolada (miazga kakaowa, substancja słodząca: erytrytol, tłuszcz kakaowy)
Zastosowanie:
- Do pieczywa, wafli, naleśników
- Dodatek do owsianek, koktajli, deserów i wypieków
- Do sosów, dipów lub jako samodzielna przekąska
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym, zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy. Przed użyciem dokładnie wymieszać - naturalne oddzielenie się oleju jest zjawiskiem naturalnym.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna | 2206 kJ / 635 kcal |
Tłuszcz – w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
42,5 g 6,3 g |
Węglowodany – w tym cukry |
21,9 g 14,3 g |
Błonnik | 10,7 g |
Białko | 16,1 g |
Sól | 0,01 g |
Podane wartości są orientacyjne. Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Informacja dla alergików:
W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań, nie można w 100% wykluczyć obecności tych surowców w produkcie.
Podmiot odpowiedzialny:
SKOLEJ SC Robert Skrzypek, Paweł Skrzypek
88-170 Pakość, Kościelec 95a
Kraj pochodzenia surowca:
USA