Morela suszona
Naturalne morele suszone na słońcu – bez dodatku siarki i konserwantów. Ciemne, miękkie owoce o intensywnym smaku i bogatej wartości odżywczej. Źródło błonnika, potasu i naturalnych cukrów.
Idealne jako zdrowa przekąska lub dodatek do musli, ciast i dań na słodko.
Morele suszone ciemne – 100% naturalne, niesiarkowane
Suszone morele to doskonały wybór dla osób szukających naturalnych, niesłodzonych i niesiarkowanych owoców. Suszone tradycyjnie na słońcu, bez dodatku siarczynów – mają ciemniejszą barwę i intensywniejszy smak niż siarkowane odpowiedniki.
Naturalnie słodkie, miękkie i aromatyczne – stanowią idealną przekąskę, a także doskonały dodatek do owsianki, musli, wypieków czy dań kuchni orientalnej.
Właściwości i zalety
- Naturalne źródło błonnika pokarmowego – wspomaga trawienie
- Wysoka zawartość potasu – wspiera układ sercowo-naczyniowy
- Dostarczają naturalnych cukrów – szybka dawka energii
- Bez konserwantów, niesiarkowane – odpowiednie dla osób wrażliwych
Składniki
100% morele suszone na słońcu
Wartości odżywcze w 100 g
Składnik | Wartość |
---|---|
Wartość energetyczna | 1271 kJ / 301 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 0,06 g |
Węglowodany | 61,9 g |
– w tym cukry | 61,3 g |
Błonnik | 10,3 g |
Białko | 5,4 g |
Sól* | 0,01 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnej obecności sodu.
Kraj pochodzenia
Turcja
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od światła. Po otwarciu najlepiej przełożyć do szczelnego pojemnika.
Informacja o alergenach
W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten i różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć obecności tych surowców.
Konfekcjonowanie
Producent: SKOLEJ s.c. Robert Skrzypek, Paweł Skrzypek
Adres: 88-170 Pakość, Kościelec 95a