FJUT - Syrop z Buraka Cukrowego
FJUT - Syrop z Buraka Cukrowego
Fjut (cyrop) - syrop wyciskany z buraków cukrowych i gotowany aż do zgęstnienia.
To ciemno-brązowy, gęsty syrop o karmelowym posmaku.
Zawiera całe bogactwo witamin i soli mineralnych.
FJUT - Syrop z Buraka Cukrowego
Fjut (cyrop) - syrop wyciskany z buraków cukrowych i gotowany aż do zgęstnienia.
To ciemno-brązowy, gęsty syrop o karmelowym posmaku.
Zawiera całe bogactwo witamin i soli mineralnych.
WŁAŚCIWOŚCI ZDROWOTNE:
Działa wzmacniająco, witaminująco i odtruwająco na cały organizm.
Szczególnie wskazany na wiosnę w okresie tzw. przednówku, dla osób mających kłopoty z anemią, będących w stanie przemęczenia, w zaburzeniach miesiączkowych, dla kobiet w ciąży i karmiących.
ZASTOSOWANIE:
Stosuje się go do słodzenia herbaty, mleka, domowych wypieków, a także do smarowania chleba, naleśników i wafli.