FJUT - Syrop z Buraka Cukrowego
FJUT – Syrop z Buraka Cukrowego
Naturalny syrop wyciskany z buraków cukrowych i gotowany do uzyskania gęstej konsystencji. Ma ciemny kolor, karmelowy smak i zawiera cenne witaminy oraz sole mineralne.
FJUT – Syrop z Buraka Cukrowego
Fjut to tradycyjny, naturalny syrop powstający poprzez wyciskanie soku z buraków cukrowych i jego długie gotowanie do momentu zgęstnienia. Produkt nie zawiera dodatku cukru ani konserwantów. Ma ciemno-brązowy kolor, gęstą konsystencję i przyjemny karmelowy posmak.
Właściwości zdrowotne
Syrop z buraka działa wzmacniająco, witaminizująco i oczyszczająco na organizm. Stanowi naturalne źródło witamin i soli mineralnych – szczególnie cenny w okresie przesilenia wiosennego i tzw. przednówku.
Jest polecany w przypadku:
- anemii i niedoboru żelaza,
- zmęczenia i osłabienia organizmu,
- zaburzeń miesiączkowania,
- w ciąży i okresie karmienia.
Zastosowanie
Syrop Fjut można stosować jako zdrową alternatywę dla cukru. Idealny do:
- słodzenia herbaty, mleka i kakao,
- smarowania pieczywa, naleśników, placków, wafli,
- domowych wypieków i deserów.
Składniki
100% syrop z buraka cukrowego
Przechowywanie
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, z dala od promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Informacja o alergenach
W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Mimo zachowania wysokich standardów produkcji, nie można całkowicie wykluczyć ich obecności w produkcie.
Konfekcjonowanie
SKOLEJ SC Robert Skrzypek, Paweł Skrzypek
88-170 Pakość, Kościelec 95a