Babka jajowata łuska

Babka jajowata łuska

38,00 zł
Brutto
  • Naturalne źródło błonnika pokarmowego – aż 66% błonnika
  • Wspomaga prawidłową pracę jelit i trawienie
  • Pomaga regulować poziom cukru we krwi
  • Bez dodatków – 100% łuski babki jajowatej
  • Produkt roślinny odpowiedni dla wegetarian i wegan
Opakowanie
Ilość

Babka jajowata łuska to naturalny suplement diety, otrzymywany z nasion babki jajowatej (Plantago ovata), pochodzącej z Indii. Łupiny nasion są niezwykle bogate w błonnik rozpuszczalny, który pozytywnie wpływa na pracę jelit oraz ogólną kondycję przewodu pokarmowego.

Dzięki zawartości związków śluzowych babka jajowata działa osłonowo na śluzówkę jelit oraz wspiera procesy trawienne. Jej regularne spożywanie pomaga także w utrzymaniu prawidłowego poziomu cukru we krwi.

Zastosowanie:

Babka jajowata może być stosowana jako dodatek do jogurtu, musli, koktajli lub wypieków. Zaleca się spożywać ją z dużą ilością wody.

Przeciwwskazania:

Nie należy popijać łuski babki jajowatej bezpośrednio przed lub po zażyciu leków – może ograniczać ich wchłanianie. Kobiety w ciąży oraz osoby przyjmujące leki powinny skonsultować stosowanie z lekarzem.

Składniki:

100% łuska babki jajowatej

Kraj pochodzenia:

Indie

Sposób przechowywania:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

Wartość energetyczna 749 kJ / 178 kcal
Tłuszcz
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
0 g
Węglowodany
– w tym cukry
11 g
0 g
Błonnik 66,4 g
Białko 0,4 g
Sól 1,67 g*

*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Informacje dla alergików:

W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań, nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Podmiot odpowiedzialny:

SKOLEJ SC Robert Skrzypek, Paweł Skrzypek
88-170 Pakość, Kościelec 95a

67 Przedmioty

3 innych produktów w tej samej kategorii: