Masło sklarowane Ghee 520ml
Masło sklarowane ghee wytworzone jest z polskiego mleka w oparciu o starożytną indyjską recepturę. Nie zawiera barwników, konserwantów i zagęstników. Swój delikatny orzechowy posmak zawdzięcza tradycyjnej metodzie klarowania masła trwającej 7-8 godzin, podczas której woda odparowuje, usunięte zostają zanieczyszczenia i laktoza, a białko się karmelizuje. W ten sposób otrzymujemy czysty 100% naturalny tłuszcz mleczny.
Masło ghee zachowuje wszystkie wartości odżywcze zwykłego masła. Bez obaw mogą po nie sięgać osoby nietolerujące laktozy lub z alergią na białka mleka.
Masło sklarowane ghee znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Podkreśla smak potraw i przypraw.
NATURALNE MASŁO SKLAROWANE GHEE 520 ML
Masło sklarowane ghee wytworzone jest z polskiego mleka w oparciu o starożytną indyjską recepturę. Nie zawiera barwników, konserwantów i zagęstników. Swój delikatny orzechowy posmak zawdzięcza tradycyjnej metodzie klarowania masła trwającej 7-8 godzin, podczas której woda odparowuje, usunięte zostają zanieczyszczenia i laktoza, a białko się karmelizuje. W ten sposób otrzymujemy czysty 100% naturalny tłuszcz mleczny.
Masło ghee zachowuje wszystkie wartości odżywcze zwykłego masła. Bez obaw mogą po nie sięgać osoby nietolerujące laktozy lub z alergią na białka mleka.
Masło sklarowane ghee znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Podkreśla smak potraw i przypraw.
Ze względu na wysoką temperaturę dymienia nadaje się do:
- smażenia,
- pieczenia - zamiast niezdrowej margaryny,
- gotowania- stanowi podstawę wszystkich dań kuchni ajurwedyjskiej, ale śmiało możemy zastosować masło ghee również w naszych polskich potrawach
- na kanapkę, tosty - zamiast zwykłego masła
Według Ajurwedy ghee powinno znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie.
Dlaczego warto stosować masło GHE?
- nie zawiera konserwantów
- nie zawiera laktozy i kateiny
- wolne od glutenu
- nie przypala się podczas smażenia
- nie jełczeje
- posiada długi termin przydatności do spożycia (ponad rok)
- nie musi być przechowywane w lodówce
- produkowane w Polsce z mleka polskich krów pochodzących z ekologicznych hodowli.
PRZECHOWYWANIE:
Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.
Informacje dla alergików: W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.