Masło sklarowane Ghee 520ml

Masło sklarowane Ghee 520ml

50,00 zł
Brutto

Masło sklarowane ghee wytworzone jest z polskiego mleka w oparciu o starożytną indyjską recepturę. Nie zawiera barwników, konserwantów i zagęstników. Swój delikatny orzechowy posmak zawdzięcza tradycyjnej metodzie klarowania masła trwającej 7-8 godzin, podczas której woda odparowuje, usunięte zostają zanieczyszczenia i laktoza, a białko się karmelizuje. W ten sposób otrzymujemy czysty 100% naturalny tłuszcz mleczny.

Masło ghee zachowuje wszystkie wartości odżywcze zwykłego masła. Bez obaw mogą po nie sięgać osoby nietolerujące laktozy lub z alergią na białka mleka.

Masło sklarowane ghee znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Podkreśla smak potraw i przypraw.

Ilość

NATURALNE MASŁO SKLAROWANE GHEE 520 ML

Masło sklarowane ghee wytworzone jest z polskiego mleka w oparciu o starożytną indyjską recepturę. Nie zawiera barwników, konserwantów i zagęstników. Swój delikatny orzechowy posmak zawdzięcza tradycyjnej metodzie klarowania masła trwającej 7-8 godzin, podczas której woda odparowuje, usunięte zostają zanieczyszczenia i laktoza, a białko się karmelizuje. W ten sposób otrzymujemy czysty 100% naturalny tłuszcz mleczny.

Masło ghee zachowuje wszystkie wartości odżywcze zwykłego masła. Bez obaw mogą po nie sięgać osoby nietolerujące laktozy lub z alergią na białka mleka.

Masło sklarowane ghee znajduje szerokie zastosowanie w kuchni. Podkreśla smak potraw i przypraw.

Ze względu na wysoką temperaturę dymienia nadaje się do:

  • smażenia,
  • pieczenia - zamiast niezdrowej margaryny,
  • gotowania- stanowi podstawę wszystkich dań kuchni ajurwedyjskiej, ale śmiało możemy zastosować masło ghee również w naszych polskich potrawach
  • na kanapkę, tosty - zamiast zwykłego masła

Według Ajurwedy ghee powinno znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie.

Dlaczego warto stosować masło GHE?

  • nie zawiera konserwantów
  • nie zawiera laktozy i kateiny
  • wolne od glutenu
  • nie przypala się podczas smażenia
  • nie jełczeje
  • posiada długi termin przydatności do spożycia (ponad rok)
  • nie musi być przechowywane w lodówce
  • produkowane w Polsce  z mleka polskich krów pochodzących z ekologicznych hodowli.

PRZECHOWYWANIE:

Masło można przechowywać w temperaturze pokojowej zarówno przed, jak i po otwarciu.

Informacje dla alergików: W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

982 Przedmioty

3 innych produktów w tej samej kategorii: