Olej z Pestek Dyni tłoczony...
Olej z pestek dyni tłoczony jest na zimno z wyselekcjonowanych,...
Czerwona soczewica to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych w kuchni roślinnej i tradycyjnej. Dzięki wysokiej zawartości białka, błonnika pokarmowego, witamin z grupy B, żelaza i magnezu, doskonale sprawdza się w diecie wegetariańskiej, wegańskiej i redukcyjnej.
Soczewica czerwona nie wymaga wcześniejszego namaczania i gotuje się znacznie szybciej niż inne rośliny strączkowe. Jej delikatny smak i kremowa konsystencja po ugotowaniu sprawiają, że świetnie komponuje się zarówno w daniach pikantnych, jak i łagodnych.
100% soczewica czerwona
Kanada
Wartość energetyczna | 1231 kJ / 344 kcal |
Tłuszcz – w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,1 g 0,2 g |
Węglowodany – w tym cukry |
29,6 g 2,0 g |
Błonnik | 30,5 g |
Białko | 25,8 g |
Sól | 0,02 g* |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten oraz inne orzechy. Pomimo zachowania środków ostrożności, nie można w 100% wykluczyć obecności tych surowców w produkcie.
SKOLEJ SC Robert Skrzypek, Paweł Skrzypek
88-170 Pakość, Kościelec 95a