Orzechy nerkowca
ORZECHY NERKOWCA
Orzechy nerkowca nazwę zawdzięczają swojemu kształtowi, przypominającemu nerkę.
Uważane są za jedne z najsmaczniejszych orzechów. Charakteryzują się tym, że są miękkie, delikatne w smaku i posiadają szereg wartości zdrowotnych.
Spożywanie jednej garści orzechów dziennie wystarczy do zaspokojenia głodu i zapotrzebowania na różne mikroelementy.
ORZECHY NERKOWCA
Orzechy nerkowca nazwę zawdzięczają swojemu kształtowi, przypominającemu nerkę.
Uważane są za jedne z najsmaczniejszych orzechów. Charakteryzują się tym, że są miękkie, delikatne w smaku i posiadają szereg wartości zdrowotnych.
Spożywanie jednej garści orzechów dziennie wystarczy do zaspokojenia głodu i zapotrzebowania na różne mikroelementy.
Zastosowanie:
Najlepiej smakują w surowej postaci, chrupane jako przekąska. Ponadto są idealną bazą do deserów, dodatkiem do sałatek, musli oraz podstawowym składnikiem kuchni indyjskiej.
Składniki: 100% orzech nerkowca
Kraj pochodzenia: Indonezja
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna |
2369 kJ/ 566 kcal |
Tłuszcze, w tym: -kwasy tłuszczowe nasycone; |
47 g 8,33 g |
Węglowodany, w tym -cukry; |
27 g 6 g |
Błonnik; |
3 g |
Białko; |
18g |
Sól. |
0g |
Produkt może zawierać: orzechy włoskie i sezam ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające w/w alergeny.
Konfekcjonowanie: SKOLEJ SC Robert Skrzypek , Paweł Skrzypek
Adres: 88-170 Pakość, Kościelec 95 a