CZARNUSZKA
Czarnuszka ( NIGELLA SATIVA) posiada głęboki, czarny kolor i ostry, korzenny smak.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Zastosowanie:
Zmielone nasiona czarnuszki doskonale zastępują pieprz. Całe lub zmielone ziarenka można dodawać do :
- wypieku chleba (do ciasta oraz jako posypkę na wierzch)
- do zup, sałatek, kanapek, duszonych warzyw, bigosu, twarogu
- przy wyrobie domowego sera czy przy kiszeniu warzyw.
WARTOŚCI ODŻYWCZE :
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1069kJ/259kcal
Tłuszcz, w tym: 25g
-
kwasy tłuszczowe nasycone; 2,0g
Węglowodany, w tym: 0,3g
- cukry; 0,3g
Błonnik; 66,4g
Białko; 16g
Sól. 0g
Składniki: 100% nasiona czarnuszki.
Produkt może zawierać: orzechy włoskie i sezam ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające w/w alergeny.
Konfekcjonowanie: SKOLEJ SC Robert Skrzypek , Paweł Skrzypek
Adres: 88-170 Pakość, Kościelec 95 a