Olej z pestek czarnej porzeczki tłoczony na zimno
Warunki przechowywania Należy przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w temperaturze od 8°C do 10°C.
OLEJ Z PESTEK CZARNEJ PORZECZKI
- TŁOCZONY NA ZIMNO
- NIEOCZYSZCZONY
- NIERAFINOWANY
Olej z pestek czarnej porzeczki pozyskujemy w wyniku tłoczenia na zimno pestek czarnej porzeczki polskiego pochodzenia.
Olej z pestek czarnej porzeczki charakteryzuje przyjemny porzeczkowy smak.
Na żadnym etapie produkcji nie poddajemy oleju z pestek czarnej porzeczki rafinacji i filtracji.
Proces produkcji oleju z pestek czarnej porzeczki ( jak również pozostałych olejów) polega na mechanicznym wyciskaniu oleju w niewysokiej temperaturze, nieprzekraczającej 40 stopni Celsjusza. Dzięki zastosowaniu tej metody składniki oleju zachowują swoje naturalne właściwości.
ZASTOSOWANIE:
Do bezpośredniego spożycia lub jako dodatek do deserów, lodów, sałatek, koktajli, jogurtów lub innych potraw.
SKŁADNIKI: 100% OLEJ Z PESTEK CZARNEJ PORZECZKI
TERMIN PRZYDATNOŚCI: 6 MIESIĘCY
WARTOŚCI ODŻYWCZE OLEJU Z CZARNEJ PORZECZKI
Wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna 3700 kJ(900 kcal)
Tłuszcz, w tym: 100g
-
kwasy tłuszczowe nasycone;8 g
-
kwasy tłuszczowe jednonienasycone;14 g
-
kwasy tłuszczowe wielonienasycone;78 g
Węglowodany, w tym: 0 g
-
cukry; 0 g
Białko; 0 g
Sól. 0 g
Warunki przechowywania: Należy przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w chłodnym miejscu, najlepiej w temperaturze od 8°C do 10°C.
ALERGENY: Produkt może zawierać: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające w/w alergeny.
KRAJ POCHODZENIA SUROWCA, PRODUKCJI OLEJU: POLSKA