Pasta tahini z ziaren sezamu 300g
Naturalna pasta tahini – 100% sezamu, 100% smaku, 100% natury
- wytwarzana wyłącznie z łuskanych ziaren sezamu,
- bez dodatku soli, cukru i konserwantów,
- źródło zdrowych tłuszczów i białka,
- idealna do hummusu, sosów, deserów i wypieków.
Pasta tahini z ziaren sezamu 300g – naturalna pasta sezamowa
Tahini, czyli pasta sezamowa, to niezbędny składnik w kuchni wegańskiej, wegetariańskiej i bliskowschodniej. Nasza pasta tahini powstaje wyłącznie z prażonych, łuskanych ziaren sezamu – bez żadnych dodatków. To czysta natura i intensywny smak sezamu w kremowej formie.
Zalety tahini:
- 100% prażony sezam – bez soli, cukru i dodatków,
- naturalne źródło wapnia, białka i zdrowych tłuszczów,
- produkt odpowiedni dla wegan i wegetarian,
- bez konserwantów, barwników i aromatów.
Naturalne oddzielenie oleju na powierzchni pasty to normalne zjawisko – przed użyciem wystarczy wymieszać.
Zastosowanie pasty tahini:
- obowiązkowy składnik hummusu,
- idealna do sosów, dressingów i dipów,
- dodatek do owsianki, deserów i domowych wypieków,
- można rozsmarować na pieczywie lub dodać do smoothie.
Skład:
100% prażone łuskane ziarna sezamu
Kraj pochodzenia surowca:
Sudan
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna | 2676 kJ / 647 kcal |
Tłuszcz / w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 58 g / 9,5 g |
Węglowodany / w tym cukry | 5 g / 0,06 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 24 g |
Sól* | 0,02 g |
*Zawartość soli wynika wyłącznie z naturalnie występującego sodu.
Podane wartości są wartościami orientacyjnymi.
Przechowywanie:
Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 3 miesięcy lub do daty podanej na opakowaniu.
Informacje dla alergików:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, orzechy. Mimo starań nie można wykluczyć obecności tych składników w produkcie.
Producent / konfekcjonowanie:
SKOLEJ SC Robert Skrzypek, Paweł Skrzypek
88-170 Pakość, Kościelec 95a