Tapioka granulki 500g

Tapioka granulki 500g

9,00 zł
Brutto
  • Tapioka granulki 500g – naturalna skrobia z manioku
  • Neutralny smak, idealna do dań słodkich i słonych
  • Popularna w kuchni azjatyckiej i południowoamerykańskiej
  • Po ugotowaniu staje się przezroczysta i lekko żelowa
  • Bezglutenowa i lekkostrawna – idealna dla alergików
Ilość

Tapioka granulki 500g to produkt naturalny, otrzymywany z bulw manioku jadalnego – rośliny o kluczowym znaczeniu w kuchniach Ameryki Południowej i Azji. Dzięki neutralnemu smakowi i bezzapachowej formie tapioka jest niezwykle wszechstronna – świetnie sprawdzi się w daniach słodkich i słonych. Podczas gotowania granulki pęcznieją i stają się przezroczyste, tworząc charakterystyczną konsystencję idealną do puddingów czy budyniów.

Zastosowanie tapioki granulowanej:

  • dodatek do zup i sałatek
  • do zagęszczania sosów i kremów
  • jako składnik deserów, puddingów, naleśników

Sposób przygotowania:

Tapiokę należy dokładnie wypłukać i namoczyć – najlepiej w mleku – przez około 20 minut. Następnie gotować na bardzo małym ogniu przez 30–40 minut, stale mieszając, aż kulki staną się przezroczyste i miękkie.

Składniki:

Skrobia z manioku, woda

Masa netto:

500 g

Kraj pochodzenia:

Tajlandia

Wartości odżywcze w 100 g produktu:

SkładnikWartość
Wartość energetyczna 1487 kJ / 354 kcal
Tłuszcz 0 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 87,8 g
– w tym cukry 3,3 g
Błonnik 0,9 g
Białko 0,2 g
Sól 0,003 g

Informacja o alergenach:

W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten oraz inne orzechy. Mimo zachowania najwyższej ostrożności, nie można w 100% wykluczyć ich obecności w produkcie.

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Podmiot odpowiedzialny:

SKOLEJ SC Robert Skrzypek, Paweł Skrzypek
88-170 Pakość, Kościelec 95a

48 Przedmioty

3 innych produktów w tej samej kategorii: