Tapioka granulki 500g
TAPIOKA GRANULKI 500G
jest to mączny produkt skrobiowy,wytwarzany z bulw manioku jadalnego, rośliny stanowiącej główny składnik diety w krajach Ameryki Południowej i Azji.
Charakteryzuje się neutralnym smakiem, jest bezzapachowa, dlatego doskonale nadaje się do dań słodkich jak i słonych.
Po ugotowaniu kulki skrobi pęcznieją i stają się przezroczyste.
ZASTOSOWANIE:
- dodatek do zup i sałatek
- zagęszcza do zup i sosów
- składnik deserów, budyniów, puddingów, naleśników
Sposób przygotowania
Tapiokę należy wypłukać, namoczyć najlepiej w mleku ok. 20 minut. Następnie ugotować w tym samym płynie do miękkości (około 40 minut) na bardzo małym ogniu,cały czas mieszając.
WARTOŚCI ODŻYWCZE :
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 1487 kJ/ 354 kcal
Tłuszcz, w tym: 0 g
-
kwasy tłuszczowe nasycone; 0 g
Węglowodany, w tym: 87,8 g
-
cukry; 3,3 g
Błonnik; 0,9 g
Białko; 0,2 g
Sól. 0,003 g
SKŁADNIKI:
skrobia manioku, woda
MASA NETTO: 500g
INFORMACJA O ALERGENACH:
W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
KRAJ POCHODZENIA: Tajlandia