Kasza jaglana 500g
KASZA JAGLANA 500G
Kasza jaglana pozyskiwana jest z łuskanego ziarna prosa, uważanego za jeden z najstarszych gatunków zbóż na świecie.
- Zawiera składniki odżywcze takie jak: wapń, magnez, potas, fosfor, miedź, krzem, witaminę E i lecytynę - bardzo pomocne w obniżaniu cholesterolu, odkwaszaniu i oczyszczaniu organizmu.
- Kasza jest lekkostrawna, więc może być spożywana przez osoby cierpiące na zaburzenia układu pokarmowego.
- Kasza jaglana nie zawiera glutenu, może być spożywana przez osoby chorujące na celiakię.
Posiada działanie zasadotwórcze, dzięki czemu pozwala normalizować równowagę kwasowo-zasadową, zapobiegając zakwaszaniu organizmu ( produkty zakwaszające organizm to między innymi: cukier, czarna herbata i kawa, sery, biała mąka i biały ryż, mięso, wędliny i cukier).
KASZA JAGLANA 500G
Kasza jaglana pozyskiwana jest z łuskanego ziarna prosa, uważanego za jeden z najstarszych gatunków zbóż na świecie.
- Zawiera składniki odżywcze takie jak: wapń, magnez, potas, fosfor, miedź, krzem, witaminę E i lecytynę - bardzo pomocne w obniżaniu cholesterolu, odkwaszaniu i oczyszczaniu organizmu.
- Kasza jest lekkostrawna, więc może być spożywana przez osoby cierpiące na zaburzenia układu pokarmowego.
- Kasza jaglana nie zawiera glutenu, może być spożywana przez osoby chorujące na celiakię.
- Posiada działanie zasadotwórcze, dzięki czemu pozwala normalizować równowagę kwasowo-zasadową, zapobiegając zakwaszaniu organizmu ( produkty zakwaszające organizm to między innymi: cukier, czarna herbata i kawa, sery, biała mąka i biały ryż, mięso, wędliny i cukier).
Zastosowanie:
Kaszę jaglaną możemy stosować jako zamiennik ziemniaków, ryżu czy makaronu.
Stanowi świetny dodatek do zup, zapiekanek, dań jednogarnkowych, kotletów, sałatek.
Sprawdzi się także jako słodki deser na przykład w postaci budyniu.
Składniki: 100% kasza jaglana
Sposób przygotowania:
Dokładnie wypłukaną na sicie i przelaną wrzątkiem kaszę jaglaną wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy w proporcji: 1 szklanka kaszy na 2,5 szklanki wody. Gotujemy na małym ogniu 15-20 minut, po czym odstawiamy na 10 minut.
Kraj pochodzenia: Polska
Przechowywanie:
W miejscu suchym, chłodnym i niedostępnym dla małych dzieci, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna |
1585 kJ / 376kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone; |
3,9g 0,9g |
Węglowodany, w tym: - cukry; |
69g 1,4g |
Błonnik; | 12,5g |
Białko; | 9,8g |
Sól | <0,01g |