Olej Rzepakowy Rafinowany
Oferujemy olej rzepakowy rafinowany doskonały z pierwszego tłoczenia, który jest bardzo dobrej jakości. Można go stosować do pieczenia, smażenia, surówek i sałatek. Jako podstawowy składnik sosów i majonezów nadaje im gładką konsystencję.
OLEJ RZEPAKOWY RAFINOWANY, Z PIERWSZEGO TŁOCZENIA
Oferujemy olej rzepakowy rafinowany doskonały z pierwszego tłoczenia, który jest bardzo dobrej jakości. Można go stosować do pieczenia, smażenia, surówek i sałatek. Jako podstawowy składnik sosów i majonezów nadaje im gładką konsystencję .
Klienci nabywający ten olej cenią go za to, że nie pryska przy smażeniu i wysmaża się wolniej w porównaniu do innych olejów dostępnych w sklepach. Jest to związane z tym, nasz olej nie posiada żadnych domieszek i składa się w 100% z oleju rzepakowego rafinowanego.
Prowadzimy sprzedaż detaliczną i hurtową oleju rzepakowego rafinowanego w butelkach od 0,5 litra do 5 litrów oraz luzem.
Przy zamówieniach hurtowych dostawa oleju odbywa się naszym transportem.
Olej ten jest produktem naturalnym.
Kolejne partie oleju mogą nieznacznie różnić się między sobą : kolorem, zapachem i smakiem.
Są to cechy nie mające wpływu na skład oleju.
W JAKI SPOSÓB PRZECHOWYWAĆ OLEJ RZEPAKOWY RAFINOWANY?
Olej rafinowany należy przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.
Po otwarciu najlepiej przechowywać go w lodówce w temperaturze około 4-10 stopni Celsjusza.
Przydatność do spożycia oleju rafinowanego z Olejarni Skolej wynosi 12 miesięcy od daty wyprodukowania – data ważności znajduje się na etykiecie na butelce.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 3700kJ(900kcal)
Tłuszcz, w tym: 100g
-
kwasy tłuszczowe nasycone; 7g
-
kwasy tłuszczowe jednonienasycone; 66g
-
kwasy tłuszczowe wielonienasycone; 27g
Węglowodany, w tym: 0g
-
cukry; 0g
Białko; 0g
Sól. 0g