Pudding jaglany z daktylami i bakaliami

Składniki:
-
100 g kaszy jaglanej Skolej (suchej)
-
8 suszonych daktyli od Skolej
-
100 ml mleka roślinnego
-
Owoce – borówki, porzeczki, jeżyny
-
Garść bakalii – migdały, orzechy, wiórki kokosowe
Wykonanie:
Ugotować kaszę częściowo na mleku, częściowo na wodzie. Gotować aż wchłonie całą wodę.
W międzyczasie zalać daktyle gorącą wodą. Ugotowaną kaszę zblendować z daktylami.
Powstanie gęsty budyń. Dodać ulubione owoce i bakalie i zajadać.
Smacznego!
W tej samej kategorii
- Olej z pestek czarnej porzeczki – właściwości i zastosowanie, działanie, przeciwwskazania
- Olej z ogórecznika – właściwości i zastosowanie, działanie, przeciwwskazania
- Olej z czarnuszki – właściwości i zastosowanie, działanie, przeciwwskazania
- Olej z ostropestu – właściwości i zastosowanie, działanie, przeciwwskazania
- Olej z orzecha włoskiego – właściwości i zastosowanie, działanie, przeciwwskazania