Olej Słonecznikowy tłoczony...
Nasz olej słonecznikowy powstaje z wyselekcjonowanych odmian...
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego.
Uzyskiwane są wskutek obróbki drożdży nieaktywnych (głównie Saccharomyces cerevisiae) z wykorzystaniem glukozy zawartej w melasie buraczanej lub trzcinowej.
Stanowią naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan.
PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE
Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego.
Uzyskiwane są wskutek obróbki drożdży nieaktywnych (głównie Saccharomyces cerevisiae) z wykorzystaniem glukozy zawartej w melasie buraczanej lub trzcinowej.
Stanowią naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan.
ZASTOSOWANIE:
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna |
1403 kJ / 335kcal |
Tłuszcz, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone; |
5g 0,5g |
Węglowodany, w tym: - cukry; |
27,5g 2g |
Błonnik; | 20g |
Białko; | 45g |
Sól ** | 0,04g |
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
SKŁADNIKI: 100% suszone drożdże nieaktywne
KRAJ POCHODZENIA: Francja
PRZECHOWYWANIE:
W miejscu suchym, chłodnym i niedostępnym dla małych dzieci, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
INFORMACJA O ALERGENACH:
W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.