Płatki drożdżowe nieaktywne

Płatki drożdżowe nieaktywne

20,00 zł
Brutto

PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE

Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego.

Uzyskiwane są wskutek obróbki drożdży nieaktywnych (głównie  Saccharomyces cerevisiae) z wykorzystaniem glukozy zawartej w melasie buraczanej lub trzcinowej.

Stanowią naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan.



Ilość

PŁATKI DROŻDŻOWE NIEAKTYWNE

Płatki drożdżowe to nieaktywna forma drożdży, którą można spożywać bez obaw o dolegliwości ze strony układu pokarmowego.

Uzyskiwane są wskutek obróbki drożdży nieaktywnych (głównie  Saccharomyces cerevisiae) z wykorzystaniem glukozy zawartej w melasie buraczanej lub trzcinowej.

Stanowią naturalny zagęszczacz potraw i wzmacniacz smaku, obowiązkowy składnik roślinnej kuchni, bogate źródło witamin i minerałów oraz substytut serów w menu wegan.

ZASTOSOWANIE:

  • do zup, sosów, koktajli w charakterze zagęszczacza,
  • do wytrawnych ciast, muffinek, by wzbogacić ich walory smakowe,
  • do past kanapkowych, tart warzywnych, farszu jako zastępstwo soli kuchennej.

Wartość odżywcza w 100g produktu

Wartość energetyczna

1403 kJ / 335kcal

Tłuszcz, w tym:

- kwasy tłuszczowe nasycone;

5g

0,5g

Węglowodany, w tym:

- cukry;

27,5g

2g

Błonnik; 20g
Białko; 45g
Sól ** 0,04g

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.

SKŁADNIKI: 100% suszone drożdże nieaktywne

KRAJ POCHODZENIA: Francja

PRZECHOWYWANIE:
W miejscu suchym, chłodnym i
niedostępnym dla małych dzieci, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

INFORMACJA O ALERGENACH:

W naszym zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

55 Przedmioty

3 innych produktów w tej samej kategorii: