Olej Sezamowy tłoczony na...
OLEJ SEZAMOWY
Olej sezamowy posiada delikatny orzechowy...
OLEJ Z PESTEK DYNI SKOLEJ
Olej dyniowy z pierwszego tłoczenia posiada ciemno zielony kolor i orzechowy smak.
PROCES TŁOCZENIA NA ZIMNO OLEJU Z PESTEK DYNI
Olej dyniowy tłoczymy z wyselekcjonowanych przez nas pestek dyni polskiej.
OLEJ Z PESTEK DYNI SKOLEJ
Olej dyniowy z pierwszego tłoczenia posiada ciemno zielony kolor i orzechowy smak.
PROCES TŁOCZENIA NA ZIMNO OLEJU Z PESTEK DYNI
Olej dyniowy tłoczymy z wyselekcjonowanych przez nas pestek dyni polskiej.
W naszej rodzinnej olejarni Skolej olej z pestek dyni tłoczymy tradycyjną metodą na zimno w wolnobiegowej prasie ślimakowej, w temperaturze nie przekraczającej 40 stopni Celsjusza . Metoda ta gwarantuje najwyższą jakość oleju i zachowanie wszystkich drogocennych składników pestek dyni.
Wytłoczony olej trafia do klienta zawsze świeży, ponieważ powstaje w małych partiach, na zamówienie.
Olejarnia Skolej oferuje swoim klientom olej DYNIOWY w 100 % naturalny, nierafinowany i niefiltrowany.
ZASTOSOWANIE KULINARNE OLEJU Z PESTEK DYNI SKOLEJ
Olej należy spożywać tylko i wyłącznie na zimno. Nie powinien być stosowany do smażenia, podgrzewania potraw ani gotowania. Olej można spożywać samodzielnie lub jako dodatek do:
W JAKI SPOSÓB PRZECHOWYWAĆ OLEJ DYNIOWY?
Olej z pestek dyni Skolej należy spożyć w ciągu 6 miesięcy od daty wyprodukowania .
Należy go przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu. Najlepiej w lodówce w temperaturze 5-10 stopni Celsjusza.
Kolejne partie oleju mogą różnić się między sobą: kolorem,zapachem i smakiem. Są o cechy nie mające wpływu na skład oleju.
Pojawiający się osad na dnie butelki jest zjawiskiem naturalnym.
Dostępne pojemności:
Butelka ciemne szkło 100 ml
Butelka ciemne szkło 250 ml
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 3700kJ(900kcal)
Tłuszcz, w tym: 99,4g
kwasy tłuszczowe nasycone; 17,3g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone; 28,1g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone; 54g
Węglowodany, w tym: 0g
cukry; 0g
Białko; 0g
Sól. 0g