Przepisy

Pudding jaglany z daktylami i bakaliami

Składniki: 100 g kaszy jaglanej Skolej (suchej) 8 suszonych daktyli od Skolej 100 ml mleka roślinnego Owoce – borówki, porzeczki, jeżyny Garść bakalii – migdały, orzechy, wiórki kokosowe

label
perm_identity
remove_red_eye 41 odsłony

Przepis na kaszotto z pęczaku z pieczonymi warzywami i jajkami

Przepis na dwie porcjeduża cukiniamały bakłażanczerwona papryka125 g dyni piżmowej2 łyżki oliwy100 g kaszy jęczmiennej pęczak/perłowa od Olejarni Skolejdwa jajka na twardoświeża zielona pietruszkaszczypiorekszczypta kolendryszczypta rozmarynusok z ¼ cytrynysól, pieprzłyżka oleju lnianego od Olejarni Skolej

label
remove_red_eye 146 odsłony

PRZEPIS: Krakersy z siemienia lnianego

Wsyp do miski siemię, sezam, chia, nasiona, pestki oraz drożdże. Dodaj około 150-200 ciepłej wody i wymieszaj na pastę. Dostosuj ilość wody w zależności od lepkości pasty. Nie może być za sucha. Pozostaw do stężenia na kilka minut.

label
remove_red_eye 262 odsłony