Przepisy

SAŁATKA Z KOMOSY RYŻOWEJ, WARZYW I WĘDZONEJ MAKRELI

Składniki: 1 szklanka komosy ryżowej (ugotowanej) 1 mała marchewka (starta na drobnej tarce) 1 średni burak 1/3 zielonego ogórka 1/3 wędzonej makreli Pęczek zielonej pietruszki Pół pęczka koperku Garść świeżej mięty Garść świeżej kolendry Łyżka orzeszków Pini Sok z połowy cytryny Łyżka oliwy z oliwek/oleju lnianego Sól, pieprz

label
perm_identity
remove_red_eye 7 odsłony

Egzotyczna sałatka z pomidorów i sezamem

Składniki: 3 pomidory Pół małej cebuli (czerwonej) Sok z połowy cytryny 2 łyżki sezamu Skolej 3 łyżki orzechów ziemnych lub innych 1 łyżka sosu sojowego Pół łyżki oleju sezamowego Skolej Pęczek zielonej pietruszki Garść pestek dyni lub ziaren słonecznika Szczypta soli i pieprzu

label
perm_identity
remove_red_eye 8 odsłony

Pudding jaglany z daktylami i bakaliami

Składniki: 100 g kaszy jaglanej Skolej (suchej) 8 suszonych daktyli od Skolej 100 ml mleka roślinnego Owoce – borówki, porzeczki, jeżyny Garść bakalii – migdały, orzechy, wiórki kokosowe

label
perm_identity
remove_red_eye 115 odsłony

Przepis na kaszotto z pęczaku z pieczonymi warzywami i jajkami

Przepis na dwie porcjeduża cukiniamały bakłażanczerwona papryka125 g dyni piżmowej2 łyżki oliwy100 g kaszy jęczmiennej pęczak/perłowa od Olejarni Skolejdwa jajka na twardoświeża zielona pietruszkaszczypiorekszczypta kolendryszczypta rozmarynusok z ¼ cytrynysól, pieprzłyżka oleju lnianego od Olejarni Skolej

label
remove_red_eye 236 odsłony

PRZEPIS: Krakersy z siemienia lnianego

Wsyp do miski siemię, sezam, chia, nasiona, pestki oraz drożdże. Dodaj około 150-200 ciepłej wody i wymieszaj na pastę. Dostosuj ilość wody w zależności od lepkości pasty. Nie może być za sucha. Pozostaw do stężenia na kilka minut.

label
remove_red_eye 342 odsłony